כשאני התחלתי את הדרך שלי, רציתי מאד מנטור כלכלי, אחד שיוכל להנחות אותי במעלה הסולם וללמד אותי בדיוק איך להפוך לעשירה מאד, למנוע את הטעויות שלי ובקיצור, להביא אותי לשלב 5 בלי שאעבור דרך שלבים 1-4...
7 תובנות שלמדתי במסע שלי ומהמנטורים שפגשתי לאורך הדרך
1) כשמוכנים באמת להקשיב, הרבה אנשים יכולים ללמד אותך שיעורים חשובים, ואנשים שהצליחו אוהבים ללמד.
2) גם אנשים שלא הצליחו אוהבים להשמיע את קולם, כך שחשוב לשים לב לעשייה בפועל של המנטור. קל להגיע למצב שאתה מתהדר בעסקה שהיית שותף לה (אך לא איתרת, הובלת או תרמת לה בצורה יוצאת דופן).
3) מנטור כלכלי לא חייב להיות אדם שהגיע 5 שלבים אל מעבר לנקודה בה אתה נמצא היום. שלב אחד או שניים מעבר זה בהחלט מספיק. אם יש למנטור שלך את הידע שדרוש לך כדי להגיע אל השלב הבא, השתמש בו. הוא לא צריך להיות עשיר כקורח או להתפרנס אך ורק ממה שהוא מלמד אותך לעשות. הוא פשוט צריך לדעת את מה שאתה רוצה לדעת, וגם, איך להעביר לך את הידע (מה שמחבר אותנו לסעיף מספר 3).
4) חייב להיות לך חיבור אישי טוב עם המנטור שלך. כל הידע שבעולם לא יעזור לך, אם אתם לא באותו הראש ולא מצליחים לדבר את אותה השפה. אם המנטור לא מסוגל להתחבר לנקודה בה אתה נמצא היום, או שאתה פשוט לא מבין אותו, היכולת שלו לעזור לך להגיע אל הנקודה הבאה תהיה מאד מאד מוגבלת. פשוט ככה אנחנו, כבני אדם. אל תפחד לשחרר כאלו. יגיעו אחרים.
5) מערכת יחסים עם מנטור חייבת להיות מבוססת על החלפת ערך.
אל תטעה לחשוב שבגלל שאתה זקוק למנטורינג, אין לך מה להציע בתמורה. פעמים רבות מנטורים ישמחו לחלוק את הידע שלהם, וזה יהיה הערך שהם יקבלו. לפעמים, תצטרך לעשות יותר מזה. וכן, גם לשלם זה בסדר.
את הנקודה הזאת חשוב לי להדגיש: מנטור יכול לקחת ממך כסף (אחוזים או לפגישה או כל מודל אחר) וזה ב-ס-ד-ר.
קיימת הנחה שמי שאני רוצה שיהיה המנטור שלי, לא צריך את הכסף שלי... ואם הוא צריך, אז אני כבר לא רוצה אותו...
אבל גם מנטור שלא צריך את הכסף שלך, יכול לבקש תשלום. ואחת הסיבות לכך היא שמה שמתקבל בחינם, אנשים נוטים שלא להעריך. גם אם אתה בטוח לחלוטין שאצלך המצב הוא אחרת, אני בטוחה שיש לך לפחות דוגמא אחת למצב שבו חשבת שמה שמוצע בחינם, ערכו פחות...
6) גם בסיועו של המנטור - אתה תעשה טעויות. המנטור שלך לא יוכל למנוע את כולן, אבל הוא ללא ספק יוכל להצביע על מכשולים שלא תראה בעצמך. תתכונן לכך ואל תאשים את המנטור. אי אפשר לטפס במעלה סולם ההצלחה מבלי לעשות כמה טעויות...
7) צריך לדעת מתי לשחרר את המנטור. לפעמים תרגיש שלמדת את כל מה שאתה יכול ללמוד ולפעמים תרגיש רצון לשנות כיוון. גם אם מערכת היחסים עם המנטור הפכה לאישית, זכור שזכותך להתקדם הלאה.